Сучасну школу з особливими функціями будують під Харковом (ФОТО, ВІДЕО)

22.02.2016 11:35 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
Будівництво навчального закладу, бюджет якого понад 70 млн грн, планують закінчити влітку 2019 року.

Цими днями по вулиці Кушнарьова Є. П. 1-б в смт Пісочин (мікрорайон Мобіль) гомонить будівництво. Там почали зводити велику школу. На майданчику підвели тимчасові інженерні мережі, вирили котлован під школу, працюють будівельні крани та трактори, забили пробні палі. Після необхідних випробувань проектувальники дадуть свій остаточний висновок. Після цього робочі розпочнуть забивати пальове поле.

- Тут виросте сучасна школа. Зводитемо її із цегли та піноблоків. У навчальному закладі буде спортазала, їдальня, передбачені навіть ліфти для діток з інвалідністю, - розповідає представник фірми генпідрядника Олександр Легейда.

За його словами, нова триповерхова школа розрахована на 640 місць. За кошторисом вартість будівництва складає понад 71 млн грн. Гроші на нього збиратимуть із різних джерел: державного, обласного і місцевого бюджетів. Крім того, будівництво школи в Пісочині вже внесено до Програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік.

- Очікуємо фінансування з державного фонду регіонального розвитку в розмірі 24 млн грн. Сьогодні місцева громада виділила 4 млн грн, і ми спільними зусиллями, в основному за гроші держави, повинні якомога скоріше запустити цю школу, - зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, який інспектував початок зведення школи.

Будівельники та влада обіцяють впоратися у зазначені строки. Уже до кінця цього року, якщо не виникне проблем із фінансуванням, на вулиці виросте корпус навчального закладу. Принаймні, фундамент так точно. Матимемо надію, що 1 вересня 2019 року діти цього мікрорайону підуть до новенької школи.

Довідка. Сьогодні діти мікрорайону Мобіль, що у селищі Пісочин, ходять до двох шкіл та трьох садків. Ці заклади давно переповнені й скоро не зможуть прийняти всіх охочих. Так, при проектній потужності 910 місць, у Пісочинському колегіумі навчається 1512 дітей, а в Пісочинській ЗОШ при потужності 197 місць — 276 дітей. І в цих закладах заняття проводяться у дві зміни, а десятки батьків возять своїх дітей в інші найближчі школи району, а то й Харкова.



Тетяна Василець 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта