Табачник прокоментував об'єднання вишів Харкова

14.05.2013 12:44 Суспільство
Міністерство освіти і науки не підтримує ідею об'єднання Харківської академії дизайну і мистецтв і академії міського господарства. Про це заявив міністр Дмитро Табачник сьогодні у Харкові.

Він заявив, що ідея об'єднання цих вишів — "провокаційна, нелогічна думка", яку міністерство не підтримує і закликає ректорів цих вишів заспокоїти свої колективи.

- Якщо говорити про об'єднання вузів, тут повинні бути враховані три принципи. По-перше — доцільність, щоб якість освіти і викладання покращувалася, і створювався вузівський центр. По-друге, - добровільна згода колективу. З тих 24 об'єднань університетів четвертого рівня акредитації, які я провів на посту міністра, всі дуже успішні, тому що побудовані на добрій волі колективів. По-третє — це прагматизм — об'єднуватися можуть тільки вузи з однаковим рівнем викладання і освіти.

Говорячи про можливі подальші об'єднання вишів у Харківській області, міністр відмітив, що в майбутньому можливе об'єднання вузів педагогічного напряму.

- В Харкові дуже потужна педагогічна школа, тут є три вищих навчальних заклади, які готують педагогів. Можливо, про це в майбутньому можна буде подумати, - зауважив Дмитро Табачник. - Але об'єднувати інженерний виш, який має специфіку підготовки інженерів міського господарства і деяких напрямів будівництва і архітектури, з невеликим творчим вишем, де абсолютно штучна підготовка, і де по суті дуже велике значення має робота студента з майстром, недоцільно.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта