Тести ЗНО удосконалять - Міносвіти

19.10.2012 06:32 Суспільство
МОНмолодьспорт обов’язково реагуватиме на запити громадськості щодо підвищення якості тестових завдань.

 Про це сьогодні зазначив тимчасово виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма, повідомляє Урядовий портал.

«Питання про те, чи потрібні тести, чи ні повинні залишитися у минулому. Питання, яким чином повинні проводитися тести теж залишилися в минулому. На сьогодні в суспільстві актуальним питанням є якість тестів. Тому ці завдання ми ставимо і перед Українським центром оцінювання якості освіти. Міністерство обов’язково реагуватиме на запити громадськості щодо підвищення якості тестових завдань», - наголосив т.в.о. Міністра.

Євген Суліма підкреслив, що «необхідно рухатися вперед, маючи той досвід, який у нас є з 2007 року, говорити про те, яким чином ми повинні далі розвивати систему незалежного тестування».

Окрім того, т.в.о. Міністра зазначив, що «сьогодні ми знаходимо порозуміння в тому, що тестова форма може більше застосовуватися у вищих навчальних закладах. Вона може бути тим механізмом оцінки знань при вступі до ВНЗ, коли ми говоримо про автономію вищого навчального закладу; як більш висока вимога до знань тих, хто вступає, наприклад, до дослідницького вищого навчального закладу».

Автор: Администратор сайта