Ціна випускного-2013: харківські школярі розповіли про витрати

23.05.2013 14:08 Суспільство
http://fishki.net http://fishki.net
В кінці тижня у школах Харківської області пролунає останній дзвоник. Випускники, які уже приготувалися до свята, розповіли кореспонденту "СК", скільки коштує причепуритися до свята.

Придбати сукню за 250 грн чи за кілька тисяч – особистий вибір кожного. Для тих, хто ще вагається, де купити вбрання на випускний і не знає, де дешевше, «СК» пропонує свою економ-пропозицію.

Ціна за сукню стартує від 300 грн. За таку суму можна придбати випускне вбрання на ринку або ж через Інтернет – соціальні мережі, наприклад. Якщо дівчинка хоче одягти коротке вбрання, то можна знайти і за 250. У фірмових магазинах ціни на сукні стартують від 500 грн. Довгу вечірню сукню від відомого бренду можна придбати за 1000 грн.

Та, як розповіла «СК» випускниця із Краснокутська Катерина Заярна, насправді школярки витрачають на сукню від 1800 до 3000 грн. Вбрання купляють на ринку у Харкові або у салоні вечірніх суконь. Середня ціна босоніжок – 700 грн. Проте, якщо дівчина не любить носити взуття на високих підборах, вона може придбати і дешевший варіант – за 350–400 грн. Таку ціну пропонують торгові марки, які виготовляють взуття зі штучної шкіри.

Неодмінним атрибутом вечірнього образу залишається клатч. Середня ціна на маленьку сумочку на ринку та у спеціалізованих магазинах сягає 200–400 грн. Проте можна знайти і за 150 грн. За сережки або браслет доведеться віддати від 50 грн за кожний аксесуар. Як розповіла «СК» випускниця, дівчата ще й замовляють собі маленькі букети. Ціна за сім квіток – 100 грн. Зачіска у місцевій перукарні коштуватиме 200 грн, а за макіяж доведеться викласти в середньому 150 грн, за звичайний манікюр – від 25 грн.

З хлопцями трохи простіше. Їх потрібно лише одягти. Проте туфлі та костюм за вартістю можуть затьмарити усі сукні і босоніжки. Але для тих, хто в буденному житті класичний одяг не любить, є сенс економити. Так, за взуття зі штучної шкіри у фірмових магазинах доведеться віддати від 300 грн.

Середня ціна на туфлі з натуральної шкіри сягає 700 грн. Вартості костюмів, як і сукні, меж також нема. Проте кореспонденту «СК» вдалося на ринку знайти комплект із брюк і піджака за 600 грн. За вбрання від відомого бренду доведеться віддати від 2000 грн. Зараз діють спеціальні акції-пропозиції для випускників. Як розповіла Катерина Заярна, її однокласники у середньому віддають по 1000 грн за брюки й піджак. Сорочки коштують від 150 грн. За «фірмову» річ треба віддати від 350 грн. Краватку можна придбати і за 80, і за 180 грн.

До випускного вечора разом з донькою та сином готується і кожна мама. І їй теж необхідно придбати вбрання, зробити зачіску та макіяж. Як показує практика, жінки не звертаються до послуг салону, хіба що зробити укладку, яка коштуватиме від 50 грн. Ціни ж на сукню – від 400 грн, на взуття – від 350 грн.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №59 від 18.05.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта