Турецький консул мріє одружити сина на харків'янці (ФОТО)

02.10.2013 13:50 Суспільство
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко
Син турецького консула навчається в ХНУРЕ.

Підбити підсумки спільної діяльності з харківським вишем та обговорити актуальні проблеми освіти та культури до Першої української столиці завітав Почесний консул України в м. Ізмір (Туреччина) Хікмет Четін Гюверджин.

Харківський національний університет радіоелектроніки співпрацює сьогодні майже з 30 країнами світу, але особливо відрізняються академічні стосунки технічної almа mater Харківщини з Туреччиною. Так, диплом про вищу освіту випускників ХНУРЕ сьогодні є визнаним Радою вищої освіти Туреччини.

- У турецьких абітурієнтів завжди є вибір, у якому європейському вищі навчатися, і нам дуже приємно, що частина турецьких студентів обирають саме Університет радіоелектроніки, - зазначила у ході зустрічі виконуюча обов'язки ректора ХНУРЕ, професор Наталія Лісна.

Великим проривом в Університеті радіоелектроніки вважають і можливість брати участь у міжнародних технічних виставках, що проходять у Туреччині, а також укладання угод з провідними турецькими університетами.

- Для того, щоб між двома державами встановити міцні економічні, наукові та соціальні відносини, перший крок повинен починатися з освіти, - зауважив на зустрічі пан Гюверджин. - Ми усвідомлюємо всю міру відповідальності, коли відправляємо сюди вчитися ще зовсім молодих людей, але завдяки тому, що ви терпимі до них, знаєте, як з ними спілкуватися, знайомі з їх традиціями і звичаями, я спокійний. До того ж, міська та обласна влада робить все для того, щоб Харків сьогодні був провідним культурним та науковим центром України.

Окрім турботи про турецьких студентів в Харкові, пан Гюверджин сприяв тому, щоб його син отримує освіту саме у харківському виші.

- Мій син навчається на кафедрі економічної кібернетики Харківського університету радіоелектроніки, і я дуже задоволений тим рівнем знань, які він тут отримує, а також станом харківських гуртожитків, - зазначив на зустрічі консул.

На питання: чи не збирається син консула одружуватися на харків'янці - пан Гюверджин відповів, що буде дуже цьому радий.

Також в ході переговорів сторони вирішили провести телеміст, який дозволить поспілкуватися студентам з Туреччини і України, поділитися враженнями і обмінятися досвідом.

В ході зустрічі консула нагородили Почесним знаком університету за сприяння в зміцненні міжнародного іміджу навчального закладу, після чого він зустрівся із турецькими студентами ХНУРЕ, вислухав їх пропозиції і побажання.

Катерина Терещенко

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта