У Харкові верстаються нові газети (ФОТО)

30.05.2013 08:25 Суспільство
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова

Останнє заняття в Школі юного журналіста стало одночасно і прем’єрою для юнкорів. На базі газети «Слобідський край» з’являться нові видання.

Ті, хто обрав роботу в друкованих ЗМІ, прийшли до «СК» не з пустими руками. Юнкори вже підготували заздалегідь інформаційні матеріали, які ляжуть в основу нової газети.Вони розбилися на дві групи, в кожній обрали головного редактора, коректора, верстальника і фотографа.


За допомогою старших колег юні журналісти створюють  свої власні газети. В результаті практичного заняття мають вийти друком дві нові газети.



- Наша редакція рік працює зі «Школою юного журналіста». Ті діти, які проходили заняття у нас, багато чому навчились,  -говорить головний редактор газети «Слобідський край Лариса Гнатченко». - Сьогодні підсумкове заняття, вони повністю самі створюють газету. Звісно, це буде скоріше листівка, але вони зроблять її самі починаючи від написання текстів до складання обкладинки. Це тільки перші кроки, але кроки у них дуже успішні.



За словами головного редактора «СК», декілька дівчат з районів уже працюють із «СК» та отримали свої перші гонорари як позаштатні кореспонденти. Також вона зайважила, що багато учнів після «Школи юного журналіста» будуть займатися саме на спеціальності  «Журналістика» філологічного факультету Харківського університету ім.В.Н.Каразіна.



Після практичного заняття юнкорів чекає екскурсія до інформаційно-виставкового центру «Бузок», де вони ознайомляться з художньою експозицією та візьмуть участь у майстер-класі з виготовлення сучасних прикрас. Їх юнкори заберуть з собою як талісмани, щоб мрії обов’язково здійснилися.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта