У селі на Харківщині запрацює дитячий садок (ФОТО)

17.10.2012 12:23 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Дитячий садок, що стояв без діла майже 20 років, нарешті запрацює.

Двоповерховий дитячий садок у селі Глушківка був побудований в 1993 році, проте працювати довго закладу не довелося. За чотири року його закрили через фінансові труднощі.



Як розповіла «СК» начальник відділу освіти Куп'янської райдержадміністрації Тетяна Жадановська, будівля може розмістити 4 групи, тобто 95 дітей. І коли дитячий садок працював, він був заповнений на 100 %.

- А цього року у Куп'янському районі була прийнята програма розвитку дошкільної освіти. Відродження Глушківського дитячого садку «Берізка» є одним з пунктів цієї програми, на виконання якої з обласного бюджету виділили 1 млн 347 тис. грн. Ці кошти розраховані на газифікацію приміщення та на капітальний ремонт. Газопровід, до речі, уже підведений і ми замовили міні-котельню, - розповіла начальник відділу освіти. Також вона додала, що відреставрувати всю будівлю за ці кошти відразу не вдасться.



- Спочатку плануємо завершити технічні роботи для забезпечення діяльності дитячого садка, відремонтувати перший поверх, а вже потім потихеньку силами місцевого бюджету відроджувати заклад повністю, - каже Тетяна Жадановська.

Директор Глушківської ЗОШ Ганна Канцедал розповіла, що зараз деякі діти ходять до дитячого садку у сусіднє село Ковшарівка.



- Батькам доводиться витрачати час і гроші, аби довезти малечу до дитячого садка. Деякі ж діти взагалі не мають змоги його відвідувати, - каже директор школи, - відкриття дитячого садочку — це велика перспектива для розвитку нашого села, адже часто діти після дитсадка і до школи йдуть у сусідні села, хоча у нас є свій прекрасний навчальний заклад.

Глушківський сільський голова Микола Пивоваров каже, що бажаючі працювати у закладі вже вишикувалися в чергу.

- У нас залишилися старі кадри. Головне — відкрити дитячий садок, а працювати буде кому, - запевняє сільський голова, - плануємо, що до Нового року тут уже виховуватиметься група дітлахів.

Як розповіла Тетяна Жадановська, дитячий садок не зможе прийняти одразу 95 вихованців. Спочатку у закладі планують відкрити одну групу з 20 дітьми. А з часом у дитсадку зможе займатися уже 4 групи.

Проте, як розповів сільський голова, навіть, коли запрацюють всі групи місць може не вистачити. Адже тільки у Глушківці зараз 61 дитина віком до п'яти років, а у сусідньому селі Кругляковка ще 60 дітей, яким теж потрібно відвідувати садок. У Новоосинівці, що теж знаходиться поряд Глушківки, дитячий садок приймає лише дві групи.

Перша група дітей, що виховуватимуться в оновленому дитсадку, буде змішаною — з середньої та старшої, адже згідно законодавства всі діти мають отримати дошкільну освіту.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта