Учні будинку культури під Харковом збирають всеукраїнські нагороди (ФОТО)

01.04.2013 07:47 Суспільство
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло

Цей рік в Україні оголошено Роком дитячої творчості, а тому велика увага прикута для належного вирішення цього питання.

Одним з дитячих творчих острівців на Харківщині є Первомайський Будинок дитячої та юнацької творчості, який відвідують 1122 вихованці.

Директор цього позашкільного закладу Людмила Клименко розповіла, що тут постійно збільшується кількість бажаючих відвідати 62 гуртки і лише за останній час кількість дітей збільшилася на майже 140 школярів.


- Однією з особливостей навчально-виховного процесу у закладі є те, що діти мають можливість самі обрати той чи інший гурток, - зазначила Людмила Клименко. - Це і художньо-естетичний, краєзнавчий, еколого-натуралістичний, науково-технічний, дослідницький або соціально-реабілітаційний. Протягом минулого року вихованці Будинку творчості брали активну участь у понад 70 заходах різних рівнів та були відзначені нагородами. Вихованець дослідницького гуртка «Рідна Слобожанщина» Дмитро Швець посів 2 місце у III етапі Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України; вихованці гуртка «М’яка іграшка» стали переможцями у Всеукраїнській експедиції молоді «Моя Батьківщина – моя Україна»; колектив танцю «Імпровіз» - переможець VI міжнародного фестивалю-конкурсу дітей та молоді «Квітуча Чехія-2011».


Керівник театру танцю “Імпровіз” Марина Щербина розповіла, що з кожним роком стає все більше охочих у неї займатися. Звісно, для того, аби задовольнити всі потреби поки не вистачає в достатній кількості приміщень, але це питання вирішується.


Юлія Мартиненко, мати Руслана, який займається в театрі танцю “Імпровіз” зазначила, що позашкільне життя сина, це важлива річ у його вихованні. Діти що займаються в Первомайському Будинку дитячої та юнацької творчості завжди при ділі і їм ніколи долучатися до сумнівних вуличних розваг.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта