Управління у справах дітей підрахувало тих, хто не дійшов до школи

24.09.2012 13:16 Суспільство
http://www.bashvest.ru http://www.bashvest.ru
За підсумками першого етапу Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» на території Харківської області було виявлено 31 дитину, яка станом на 3 вересня не приступила до навчання в жодному закладі освіти.

Про це повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.

За її словами, з цих 31 дітей лише п'ятеро не приступили до занять з неповажних причин: це діти ромської національності, батьки яких не приділяли достатньо уваги вихованню. У зв'язку з цим до батьків застосовуються міри реагування щодо притягнення їх до відповідальності.

— Із 31 дитини на облік служби було взято 20 дітей, що виховуються в сім'ях у складних життєвих обставинах, де батьки не приділяють уваги вихованню дитини. Такі діти протягом півроку будуть перебувати на обліку служби. За умов, якщо не покращаться ситуація, необхідно порушувати питання про позбавлення батьків батьківських справ. На даний час проводиться всебічна робота із залученням соціальних працівників, щоб ситуацію поліпшити, - говорить Тетяна Печерських.

Вона також відмітила, що п'ятеро дітей не приступили до навчання з вини батьків, 11 дітей повернуті до навчання. Одна дитина не навчається за станом здоров'я, інші діти перебувають у протитубрекульозному санаторії, де є умови для навчання. 5 дітей перебувають у слідчому ізоляторі, двоє в м.Люботин перебувають у розшуку. Також за результатами профілактичного заходу «Урок» одна дитина була працевлаштована, тепер вона буде працювати і вчитися у вечірній школі.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта