Андрухович, Карпа, Жадан оселилися в школі-інтернаті Харкова (ФОТО)

15.01.2014 12:36 Суспільство
Фото Тетяни Василець Фото Тетяни Василець
Серед 12-тисячного бібліотечного фонду обласної школи-інтернату “Обдарованість” почесне місце зайняли 60 новеньких примірників сучасної української прози та поезії.

Ще на початку навчального року в бібліотеці обласної спеціалізованої школи-інтернату II-III ступенів “Обдарованість” було всього три книжки сучасних українських письменників. Нестачу допоміг ліквідувати подарунок від облдержадміністрації.


Відтепер Драч, Шевчук, Мушкетик, Жадан, Андрухович, Роздобудько, Дашвар, Ульяненко... Твори не тільки цих сучасних українських письменників віднині оселяться на поличках бібліотеки. Однак вкриватися пилом вони не поспішають. На романи та повісті вже утворюються черги.

Харківські учні читатимуть вірші із чиновниками (фото)

- Я дуже багато читаю. Ось уже записалася на книжку Ірени Карпи “З Роси, з Води і з Калабані”. Також мені подобаються Любко Дереш, Ірена Карпа, Василь Герасим'юк. Творчість молодих українських митців мені дуже цікава. Читаючи їхні твори, я відчуваю дух українського народу, такий знайомий із творчості Коцюбинського, Мирного, Кобилянської, - розповідає учениця 10-Б класу Анна Зінченко.

Читати в електронному вигляді більшості учням школи не дуже подобається, усе-таки традиційна книга звичніше. Вони переконані, що справжню насолоду від читання можна отримати від самого відчуття гортання сторінок книжки.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта