Найпопулярніший гурток серед учнів Харківщини - футбольний

18.02.2013 15:33 Суспільство
http://pln-pskov.ru http://pln-pskov.ru

Про це 18 лютого повідомив журналістам директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

За його словами, гуртки будуть відкриті в усіх районах Харківської області, але найбільше буде їх там, де позашкільних закладів найменше — в Богодухівському, Близнюківському і Вовчанському районах.

- Ми робимо акцент на ті райони, які мають найбільш низький показник по охопленню дітей позашкільною освітою, - зазначив Роман Шаповал.

В той же час найбільш високий відсоток охоплення дітей позашкільною освітою в Первомайському (100%), Дворічанському (98%), Печенізькому (93%) та Красноградському (82%) районах, серед міст обласного значення — в місті Чугуїв (68%), в місті Первомайський (61%).

За словами Романа Шаповала, найчастіше школярі займаються футболом — цим видом спорту займаються 57% школярів Харківської області.

 За його словам, вирішувати, які саме гуртки відкриють, будуть діти і батьки.

- Ми вивчаємо питання, щоб діти з 1 вересня пішли туди, куди хочуть вони і їх батьки. Якщо, наприклад, на гурток макраме в Богодухівському районі буде 15 охочих, це буде реалізовано, -зазначив Роман Шаповал.

За його словами, це може бути і секція моделювання, і історико-краєзнавчий гурток тощо. Всього в Харківській області позашкільною освітою охоплени1 51% школярів.

Андрій Войніцький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта