В університеті імені Каразіна з'явиться нова спеціальність

21.11.2012 13:37 Суспільство
У Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна на філологічному факультеті планують створити відділення польської мови.

Як розповів проректор ХНУ ім. В. Н. Каразіна  Зариф Назиров, зараз в університеті йде робота над ліцензуванням спеціальності. Сьогодні ж польська мова — спеціалізація відділення української мови та літератури філологічного факультету.

- Ми вже підготували документи, аби створити на нашому факультеті спеціальність «мова та література (польська)», де студенти вивчатимуть польську мову, викладати приїжджатимуть викладачі-носії мови, - розповів Зариф Назиров, - Ми сподіваємося з допомогою Польського консульства відкрити факультет, де предмети викладатимуться польською мовою.

Також він додав, що на одному з факультетів університету студенти мають можливість отримати подвійний диплом.

- У нас є договори з університетами Польщі. Наші студенти економічного факультету сьогодні мають можливість отримувати подвійні дипломи, оскільки вони навчаються по подвійній програмі — польського університету і нашого. В результаті вони через чотири роки отримають диплом польського і харківського університетів, - розповів проректор.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта