Весняні канікули у школах Харківщини перенесуть, щоб зекономити на опаленні (ОНОВЛЕНО)

22.03.2013 13:18 Суспільство
http://newsper.net http://newsper.net
Весняні канікули у районах області переносять з 25-31 березня на 8-15 квітня.

Канікули переносять з метою економії. Оскільки сезон опалення закінчується 15 квітня, то пересування канікул дасть вимкнути тепло вже на тиждень раніше, повідомляє прес-служба ХОДА.

Розпорядження про перенесення канікул підписав губернатор Михайло Добкін, проте воно носить лише рекомендаційний характер і не є обов'язковим для виконання. Так, вже декілька районів відмовилися переходити на новий графік.

«У листі Міністерства освіти і науки України щодо структури 2012 - 2013 навчального року рекомендовані орієнтовні терміни шкільних канікул. Остаточні дати шкільних канікул затверджують відповідні структури - управління освіти місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування», - розповів директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

У листі Департаменту, який було направлено всім начальникам місцевих управлінь освіти, рекомендується перенести канікули з 25 - 31 березня на період з 8 по 14 квітня. Документ носить рекомендаційний характер.

«З метою економії бюджетних коштів, призначених для оплати енергоносіїв, рекомендуємо провести учнівські канікули з 8 по 14 квітня 2013 року. Це дозволить завершити опалювальний сезон не 15 квітня, як було заплановано, а 5 квітня 2013 року. Таким чином, очікувана економія бюджетних коштів, виділених на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області, орієнтовно складе більше 10 млн. грн.», - йдеться в листі.

В останній тиждень березня підуть відпочивати діти і в Харкові. У Департаменті освіти Харківської міськради цю інформацію підтвердили.

"Нам багато телефонують, і ми з цих питань перенаправляємо в обласне управління освіти", - відзначили в департаменті.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта