Відпочинок у дитячих таборах Харківщини: місця вистачить не всім?

09.06.2015 13:32 Суспільство
mama.ua mama.ua
Цього року дитячий відпочинок залишився фактично без фінансування.

Раніше область справлялася із фінансуванням цієї статті за рахунок коштів із Фонду соціального страхування. У минулому році ця сума склала понад 40 млн грн.

Вихід Харківська обласна державна адміністрація знайшла такий: підготувати подання на обласну раду, щоб депутати виділили додатково гроші на дитячий відпочинок у 2015 році.

- На наступній сесії у червні депутати мають проголосувати за виділення додаткових 12 млн грн. Уже було виділено 10 млн грн. Загалом цього року на оздоровлення дітей з бюджету області буде виділено 22 млн грн. На ці кошти ми плануємо закупити близько 6 тис. путівок - як у місцеві табори, так і в оздоровчі заклади в інших регіонах України. Окрім того, у наших дитячих закладах прийматимуть на відпочинок діток із Луганщини, - розповів  заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер.

Окрім того, за його словами, районні адміністрації також на ці потреби виділили понад 15 млн грн.

Читайте аткож: У таборі під Харковом проводять "революційну" зміну (ФОТО)

Сільські діти цього року не відпочинуть у таборах. Причина - новий закон

Якщо обласні депутати виділять кошти, путівки до таборів нададуть зокрема дітям із соціально незахищених родин, дітям батьків, які сьогодні служать в АТО, які загинули, виконуючи там бойові завдання, дітям переселенців.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року, згідно з оновленим Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в редакції Закону від 28.12.2014 р № 77-VIІІ, часткова оплата путівок на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб і членів їх сімей, а також путівок в дитячі оздоровчі заклади за рахунок Фонду стала недійсною.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта