Випускний святкують студенти Харківського національного університету (ФОТО)

28.05.2012 14:11 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
У понеділок, 28 травня останній дзвоник пролунав для студентів-п'ятикурсників ХНУ ім. В. Н. Каразіна

У понеділок, 28 травня останній дзвоник пролунав для студентів-п'ятикурсників ХНУ ім. В. Н. Каразіна. За традицією, випускників вітали зі сцени ХНАТОБу. Слова поздоровлення, святковий концерт, а найкращим студентам  - пам'ятні медалі — за таким сценарієм цього року пройшла урочиста частина випускного першого у Харкові вишу.


Із самого ранку у парку ім. Шевченка незвичайно людно. Чорні мантії та академічні капелюхи з широкими полями можна побачити скрізь. Збиратися біля своєї альма-матер випускники почали вже о восьмій. Спочатку магістрів і спеціалістів привітали на факультетах, а об одинадцятій почався святковий концерт у ХНАТОБі.

До оперного театру випускники йшли колонами по своїм факультетам. Молодь співала пісні, кричала привітання та вихваляла свої факультети.


- Уранці нам треба було прийти на факультет о 8.30, однак усі зібралися на пів години раніше. У коридорі царювала дуже весела атмосфера. Далі роздали мантії, і почалася фотосесія. Мабуть, зробили тисячі 2-3 кадрів, - сміється випускник історичного факультету Максим Чекальський. - По дорозі до ХНАТОБу співали гімн істфаку, кричали “Ура!” нашому факультету. Концерт в оперному сподобався. Були пісні, танці. Співав університетський хор. Запам'ятався вальс. Бажаю всім випускникам не забувати своїх однокурсників, педагогів, знайти себе та йти до своєї мети.

Після урочистої частини випускники розбіглися по парку невеликими групками. Одні пішли до кафе, інші — до зоопарку, треті умостилися на лавах під деревами. Традиційними місцями для фотографування залишилися Каскад, “Дзеркальний струмінь”, фонтани біля ХНАТОБу та зоопарку. Цього року випускники віддали перевагу святкуванню випускного у колі друзів-однокурсників, проте дехто відзначав диплом і з батьками.   

Святковим ранковим концертом випускний ХНУ не обмежився. Після обіду й увечері вже колишні студенти також не сидітимуть вдома. Більшість планує їхати смажити шашлики на природу та йти до нічних клубів і ресторанів.  
 

Що робити по завершенню навчального закладу знають ще не всі. Гурт істфаківців на питання про плани на майбутнє з готовністю відповів, що вони підуть у науку. Проте думки більшості випускників цього дня були навколо святкування свого першого у житті диплому.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта