Як повернути молодь на село. Рецепт від віце-губернатора ХОДА Ігоря Шурми

01.03.2013 13:36 Суспільство
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло

Зараз гострою залишається проблема працевлаштування молоді на селі, адже вона не поспішає їхати туди працювати.

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, держава робить усе належне, аби цю ситуацію докорінно змінити. Зокрема, в новій редакції Закону України “Про зайнятість населення” прописано, що спеціалісту, який працюватиме в сільській місцевості, на три роки надаватиметься житло, а після роботи протягом десяти років воно стане його власністю.

- Також будуть й інші стимули для того, аби молодь поверталася працювати до села, - зазначив Ігор Шурма. - Взагалі ситуація з працевлаштуванням у країні не проста, адже робочих місць з належною заробітною платою та повним соціальним пакетом не вистачає.

Віце-губернатор закликав аграріїв, які беруть на практику молодь, оплачувати проходження практики.

- Хотілося б звернутися до роботодавців, які в основному в сільській місцевості займаються аграрним бізнесом. Не відбивайте бажання у молоді працювати в сільському господарстві під час проходження практичних занять у ваших сільгосппідприємствах. Це теж нелегкий труд і він має бути достойно оплачений і тоді випускники обов'язково повернуться до села, а не стануть торгувати на ринках у місті, - сказав Ігор Шурма.

У той же час Ігор Шурма розповів, що рівень отриманих знань також має відповідати всім вимогам роботодавця. Адже подекуди існує й така проблема, що працювати приходять спеціалісти, яких треба перенавчати. А це жодному сільгосппідприємству не потрібно.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта