Як учні знущаються над педагогами. Відверта розповідь харківської вчительки

11.06.2013 09:01 Суспільство
http://doshkolenok.kiev.ua/ http://doshkolenok.kiev.ua/
Молода вчителька розповіла кореспонденту СК про те, як справді поводяться учні деяких шкіл на уроках, та яка реакція батьків та шкільних психологів.

Молода вчителька української мови Олена Нестеренко (ім’я змінено) зі Зміївського району відразу після університету пішла працювати до школи.

Рівно рік вона викладала уроки у 5, 8, 10, 11 класах. А після покинула стіни навчального закладу назавжди. Офіційна версія – вийшла з декретної відпустки вчителька, яку Олена Олексіївна заміняла весь цей рік. Проте насправді молодий педагог втомилася приборкувати неврівноважених учнів, до яких немає діла ні батькам, ані шкільним психологам.

За рік роботи у школі в Олени Нестеренко виникли проблеми з п’ятикласником, який ще у третьому класі своїй першій вчительці проткнув ручкою руку. За словами вчительки, маму до школи викликають часто, проте жінка не завжди знаходить час для того, аби прийти. А коли й приходить, то на поведінці сина ці візити ніяк не позначаються.

– Одного разу на моєму уроці він чіплявся до іншої дітвори, на мої постійні зауваження ніяк не реагував. І тоді я вже просто підійшла, підняла його, аби вивести з класу, а він почав кричати, що йому штани порвали. Схопив стілець і хотів у мене кинути. Таке зло в очах було, – розповідає вчитель. – Потім він просто вийшов з кабінету.
У Олени Олексіївни з цим шибеником було чимало проблем, і одного разу вона поставила його на своє місце, а сама сіла за парту і почала поводитися так, як цей хлопчак: перебивати, кидати в нього папір. Хлопчик злився, але після цього випадку він декілька місяців поводився на уроках спокійно.

На думку доктора медичних наук, лікаря-психіатра вищої категорії Наталії Міхановської, учителька застосувала правильний прийом.

– Це дуже смілива вчителька, яка, напевно, уже була у відчаї. Вона дозволила дитині взяти на себе відповідальність за клас, виявила довіру. Такий прийом застосовують психологи, – каже лікар-психіатр.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" 68 від 01.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта