Як зробити газету. "Слобідський край" розклали по поличках

16.02.2013 11:55 Суспільство
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло
Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбулося практичне заняття Школи юного журналіста.

Цього разу на зустріч з керівництвом часопису приїхало 15, сподіваємося, майбутніх представників засобів масової інформації.

Головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гнатченко і завідувач репортерського відділу Юлія Горобець розповіли юним кореспондентам про те, як повинно підготовлювати газетний матеріал. Тобто, яка інформація має бути в статті, зміст, які вимоги висуваються до заголовки, врізки, основного тексту та фотоілюстрації.

А ще Лариса Гнатченко запропонувала юним журналістам попробувати свої сили в обласній газеті і їхні творчі доробки намічено опублікувати в наступному суботньому номері.

-  Школу я відвідую з вересня, в наступному році теж збираюся відвідувати заняття, - розповіла юна журналістка зі Зміївського району Анастасія Івченко. -  Мені дуже подобається все, що відбувається та дізнаюся багато нового на кожному занятті. Я стала більш досвідченою в темі журналістики, але мені хочеться дізнатися ще більше, адже  з дитинства мрію стати журналістом і вступати  збираюся в ХНУ імені В.Н. Каразіна на відділення журналістики.

Подобається писати матеріали і Ярославу Яценко з Первомайського району. Він говорить, що журналістика дуже цікава професія, а тому бере творчу участь поки що в написанні творчих доробків у шкільній газеті. Та будемо сподіватися, що йому незабаром підкоряться й нові, більш солідні видання.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта