Юний геній виховується у харківській прийомній сім’ї і пише програму для Android

29.05.2013 13:13 Суспільство
http://vk.com http://vk.com
У дитячому містечку «Отрадне»в Харкові існують два будинки сімейного типу, в яких виховуються по десять дітей. Діти беруть участь у декількох гуртках і секціях позашкільних закладів, а крім того мають великі амбіції щодо професійних і творчих звершень.

Як повідомила під час прес-туру начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Печерських, у “Отрадному” велика увага приділяється саме розвитку творчих здібностей дитини. Прямо на базі цього закладу працює гончарна майстерня, і вироби, які прикрашають територію, робляться руками дітей, батьків і керівника.

- Крім того, офіс благодійного фонду «Соціальна служба допомоги» знаходиться у 522 мікрорайоні, і коли діти приходять зі школи, там починаються їх заняття. Там працюють дуже багато гуртків за різними напрямами. Практично кожна дитина танцює, діти беруть участь у цирковій студії, із задоволенням грають в спортивних секціях. Крім того, тут було побудоване невелике футбольне і волейбольне поле для дітей, - говорить Тетяна Печерських.

Так, у дитячому будинку сімейного типу, що була створена Борівською райдержадміністрацією, яким опікуються Валерій і Олена Шелупець, виховується 10 дітей, серед них — рідний син Валерій. Хлопцю зараз 14 років, а він уже займається ІТ-програмуванням і навіть має власні проекти в інтернеті.

- Я сам навчився програмувати, бо займаюся цим три роки, - розповідає Валерій Шелупець. - У мене є своя спільнота «Актуальные новости»  - проект полягає у тому, щоб кожна людина отримала якомога більше цікавих новин. Зараз у нас в розробці сайт, який ми зробимо у кінці місяця, а потім ми створимо додаток до Android і IOS (мобільна операційна система, розроблена американською компанією Apple — авт.)

Також хлопець займається футболом і  бальними танцями. Його мрія — поступити у футбольну академію «Металіст», зараз він готується складати тести. Функція його як гравця - опорник, плей-мейкер і лівий напівзахисник.

Всі діти сім’ї (від 5 до 16 років) займаються у декількох творчих гуртках, а вдома вони отримують справжнє сімейне тепло.

- Ми їх не розділяємо на своїх і чужих, виховуємо, щоб були хорошими дітьми, - зізнається мама Олена Афанас’ївна. - Діти допомагають нам із господарством, старші вміють готувати, прибирати. Разом вчимо уроки. У нас чотири учні початкових класів, всі гарно навчаються.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта