Юрій Павленко хоче знайти серед дітей Харківщини унікальних зірок

18.01.2013 12:11 Суспільство
http://www.pvesti.ru http://www.pvesti.ru

Сьогодні у Харкові на нараді Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко озвучив основні пріоритети розвитку дитячої позашкільної освіти в України на 2013 рік. Він нагадав, що 28 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав указ про оголошення 2013 року Роком дитячої творчості. 

За словами Юрія Павленка, близько 40% дітей в Україні охоплені позашкільною освітою і цей показник не підвищується протягом 10 років. У Харківській області цей показник становить 49% і є вище середнього по країні. 

Дитячий омбудсмен наголосив, що цього року в Україні має почати розвиватись ціла система позашкільної освіти, завдання освітян зробити так, аби діти були зацікавлені у навчанні у гуртках та секціях. 

Юрій Павленко також поінформував, що Президент України дав доручення Кабінету Міністів підготувати законопроект для розвитку позашкільної освіти, а також внести зміни до бюджету на 2013, у яких врахувати кошти на будівництво, ремонт та покращення матеріально-технічної бази гуртків та закладів позашкільної освіти. Законопроект має бути підготований до 28 лютого. 

В рамках програми "Рік дитячої творчості" буде звернено увагу на пошук дітей-зірочок, підтримку їх творчості, таланту, їм буде надана можливість "засвітитись" на центральному телебаченні, розповів Юрій Павленко. Головна мета - не допустити виїзду талановитих, унікальних дітей за кордон. 

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта