За повторне ЗНО хочуть брати гроші

12.02.2014 07:34 Суспільство
http://helloschool.com.ua/ http://helloschool.com.ua/
Центр оцінювання якості освіти виступає за платне повторне проходження зовнішнього тестування.

Про це повідомила директор Центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. За її словами, це дозволило б трохи заощадити державні кошти, повідомляє “Обозреватель” із посиланням на "Вести".

Зайцева зазначила, що цього року у абітурієнтів підвищився інтерес до англійської мови, хімії, світової літератури, але зате знизився до історії України та географії.

При цьому в 2014 році на незалежне тестування можуть не потрапити майже 2,3 тис. українських абітурієнтів. Випускники, які при реєстрації на здачу ЗНО відмовляються давати згоду на обробку персональних даних через релігійні переконання, на тести не потраплять.

По всій країні 2243 абітурієнти відмовилися дати дозвіл на обробку своїх персональних даних, у минулому році було 1467. І це ще не остаточні цифри.

- Такі правила, нам потрібні персональні дані , щоб надрукувати зошити із завданнями. Інакше ніяк . Ми й так по максимуму йдемо назустріч абітурієнтам. Приміром, дозволяємо відразу реєструватися на додаткову сесію, якщо тест випадає на суботу, а з релігійних переконань абітурієнт не може в цей день працювати або здавати тест, - розповіла директор Київського регіонального центру тестування Світлана Сакаєва.

Нагадаємо, АБІТУРІЄНТАМ ЗАПРОПОНУВАЛИ ПРОЙТИ БЕЗКОШТОВНЕ ПРОБНЕ ОНЛАЙН-ЗНО.

Джерело: Обозревателя
Автор: Администратор сайта