За якої температури можна не пускати дитину до школи

22.01.2014 08:21 Суспільство
http://altaynews.kz/ http://altaynews.kz/
У харківській мерії розповіли, при якій температурі діти звільняються від занять у школі.

Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, за санітарними правилами і нормами, якщо температура повітря досягає 20 градусів морозу, то заняття відміняються для учнів початкової школи, якщо опускається нижче 24 градусів - для учнів середньої та старшої школи.

— Такої температури цього року ще не було, і вона не передбачається. І якщо хтось з батьків вважає, що морози досить сильні, і не відпускає дитину до школи, то ми ніяких претензій не пред'являємо, - сказала Ольга Деменко.

За її словами, фахівці ведуть щоденний моніторинг відвідуваності шкіл. Так, минулого тижня, коли морозів не було, на заняттях були відсуті 5-7% дітей, з яких 2-3% через хворобу, решта - з інших поважних причин. Учора в школах були відсутні 10,5% дітей, сьогодні — 11%.

Читайте також: У Харкові — нові випадки захворювання на кір

- Тобто, якщо врахувати захворілих, то можна сказати, що діти досить свідомі і ходять до школи. Крім того, за нашими даними, необхідний температурний режим у навчальних закладах також дотримується, тобто у школах тепло, - зазначила Ольга Деменко.