ЗНО з української мови та літератури може стати необов'язковим

28.10.2013 15:11 Суспільство
http://progolovne.ck.ua/ http://progolovne.ck.ua/
МОН розробляє нові правила вступу до вишів для абітурієнтів.

Як пишуть “Экономические известия”, раніше сертифікат зовнішнього оцінювання з української мови та літератури був обов'язковий при вступі до будь-якого ВНЗ України. Цього року таке правило може поширитися не на всі навчальні заклади.

Дослідницькі університети можуть не користуватися умовами прийому щодо предметів для вступу. Навчальні заклади з таким статусом мають право самі вибирати перелік дисциплін з вже наявних у списку , що будуть обов'язковими для проходження до них на навчання.

Як показав минулорычний приклад, для підрахунку конкурсного бала абітурієнта враховувалися набрані бали за трьома сертифікатами ЗНО. Предмети можна було вибрати з тих , які відповідали переліку для кожної спеціальності згідно Додатку № 1 в Умовах вступу. Однак єдина дисципліна, яку повинні були здавати абсолютно всі - це українська мова та література.

Незабаром Міністерством освіти вже будуть затверджені Умови прийому до ВНЗ на 2014 рік. Згідно з цим документом , навчальні заклади будуть визначати свої правила вступу. У нових Умовах не планується вводити обов'язкові українську мову та літературу.

Автор: Администратор сайта