Афганці Харківщини попереджують про можливість громадянської війни

12.02.2014 14:14 Влада
http://dt.ua/ http://dt.ua/
Харківська обласна Спілка ветеранів Афганістану проти закликів повалення чинної влади та просить сісти за стіл переговорів.

- Абсолютна більшість повернулася з Афганістану з активною життєвою позицією. Ми не можемо просто пересидіти, промовчати, за що не рідко отримуємо по шапці, - сказав керівник Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. - І зараз, упевнений, якщо виникнуть критичні ситуації, першими у колоні підуть афганці. На Майдані, за підрахунками, близько 200 афганців. В Україні їх проживає 120 тисяч. Власне, ми є зрізом усього населення країни. У політику за великим рахунком афганці не грають. Ті ж ветерани, хто виступає з Майдану, можуть робити заяви особисто від себе, від тієї афганської сотні, яку створили. Не варто говорити, що ви висловлюєте думку усіх ветеранів-інтернаціоналістів. 

Володимир Рижков також зазначив, що коли 1 грудня афганці стали живим щитом між воїнами "Беркута" та молодиками перед Адміністрацією Президента, як фактор стримування агресії, такі дії афганців є схвальними.

- Та якщо звучатимуть заклики до повалення чинної влади, до революційних дій, переворотів, кровопролиття — цього ми не підтримаємо ніколи. Афганці виступають за сильну Україну, за сильну владу і за мир та спокій в усіх регіонах країни. Сьогодні потрібно сісти за стіл переговорів. Нинішня ситуація в Україні рано чи пізно може закінчитися громадянською війною. Ми дев'ять років знаходилися у державі, яку роздирала громадянська війна, знаємо, як це було, а починалося там все із красивих гасел та лозунгів, - відзначив афганець.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта