БТР із зайцями у Києві: ситуацію прокоментували у федерації професіоналів безпеки

24.05.2013 10:04 Влада
http://argumentua.com/ http://argumentua.com/
Свою думку щодо подій 18 травня у Києві, коли відбулися два великих заходи влади та опозиції, висловив Віце-Президент «Української федерації професіоналів безпеки» В’ячеслав Павлів:

– Вся країна з напруженням слідкувала за розвитком подій у День Європи в Києві. Велике значення мав той факт, чи вдасться мирно провести мітинги різнополярних політичних сил на досить невеликій території.

На жаль, не обійшлося без провокацій. Проте чи не найбільш вражаючою для мене стала ситуація навколо бронеавтомобіля. Через свій невдалий жарт люди ледве серйозно не постраждали. Про матеріальну сторону цього інциденту – збитки від пошкодження техніки – я навіть не кажу, оскільки людське життя важливіше за залізо.

Проте не слід забувати, що пошкодження чужого майна – це посягання на приватну власність, а це, у свою чергу, кримінально каране діяння. Крім того, в цій ситуації своє вагоме слово мали би сказати правозахисники.

Я вважаю: хай би хто як не ставився до своїх політичних опонентів, але до їхнього права на висловлення своєї позиції потрібно ставитися з повагою. Це ознака цивілізованості.

Нагадаємо, 18 травня близько 12:00, до перехрестя вулиць Інститутської і Хрещатик у Києві стали здійснювати під'їзд депутати від опозиційних фракцій, які мали очолювати всеукраїнську акцію "Україно, вставай!".

"Зокрема, з вулиці Михайлівській під'їхали депутати, керівники депутатських фракцій Тягнибок і Кличко , а з Інститутської до перехрестя з вулицею Хрещатик під'їхав Турчинов. Слідом за ним їхали ще два позашляховика, а за цією колоною виїхав бронеавтомобіль, про який йде мова ", - заявив міністр МВС Віталій Захарченко.

"Для з'ясування мети перебування цього транспортного засобу на вулицях міста та запобігання можливих негативних наслідків мною особисто було дано розпорядження про доставку бронетранспортера в найближчі територіальні органи внутрішніх справ. Працівники ДАІ почали його супровід до Шевченківського райуправління у місті Києві. На вулиці Велика Житомирська група опозиційних депутатів заблокували рух бронетранспортера. Ними були побиті вікна бронетранспортера, зірваний відеореєстратор, зламана кришка двигуна і спущені колеса ", - зазначив міністр.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта