Добкін дав 50 тисяч на відновлення пам'ятника Леніну (ВІДЕО)

09.12.2013 07:02 Влада

Активісти партії "Свобода" звалили пам'ятник Володимиру Леніну, який знаходився на бульварі Шевченка в Києві, повідомляє РБК-Україна.

Це сталося 8 грудня близько 18:00. Леніна звалили з п'єдесталу за допомогою тросів.

Після цього свободівці почали співати гімн України. Все це знімав на камеру і транслював онлайн в Інтернеті прес-секретар київської організації партії "Свобода" Олександр Аронець.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін почав збір грошей на відновлення пам'ятника Володимиру Леніну в центрі Києва. Про це губернатор написав у своєму Twitter.

"Завтра відкриваю рахунок для відновлення пам'ятника Леніну в Києві. Внесу на рахунок 50000 грн. Всі, хто зневажає вуйків за їх тупизм, приєднуйтесь", - зазначив він.

"Судячи з думки Твіт спільноти, 50000 грн на відновлення пам'ятника Леніну мало. 100000 грн і все, що зберуть харків'яни, передамо Києву!", - додав він.

Довідка. Пам'ятник Леніну навпроти Бессарабського ринку був виготовлений з червоного полірованого граніту висотою в 3,45 метра. Був встановлений на циліндричному постаменті заввишки в 6,8 метра, діаметром в 1,88 метра з чорного полірованого лабрадориту на квадратному гранітному стилобаті. Монумент був зроблений з рідкісного матеріалу - карельського кварциту, з нього будували Мавзолей у Москві. Автор пам'ятника - скульптор Сергій Меркуров. Пам'ятник Леніну знаходився на бульварі Шевченка з 5 грудня 1946 року.

 




Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта