Донбас як автономія. Опитування харків'ян щодо ситуації у зоні АТО

13.01.2015 08:48 Влада
durdom.in.ua durdom.in.ua
33,2 % жителів України віддали свій голос за продовження військової операції української армії, в результаті якої окуповані території будуть звільнені.

Думка харків'ян та мешканців області відрізняється від думки мешканців інших областей. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології.

38,4 % харків'ян заявили, що вони не розуміють, що робити з громадянами, які проживають на окупованих територіях Донбасу (в середньому по Україні - понад 25 %). 

За надання Донбасу статусу автономії у складі України в Харкові висловилося 32,5 % опитаних (по Україні - 16,3 %).

За продовження військової операції української армії, в результаті якої окуповані території будуть звільнені, на сході України (в т. ч. в Харкові) висловилося 28,2 % респондентів (33,2 %).

10,1 % харків'ян заявили, що Україні потрібно відмовитися від цих територій (5,9 %).

Дослідження "Думки і погляди населення України: грудень 2014" проводилося на замовлення ZN.ua Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014 р. У ході дослідження було проведено 3035 інтерв'ю з дорослими жителями України, які проживають в 179 населених пунктах України. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8 %.

У Луганській та Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта