Геннадій Кернес скликає позачергову "політичну" сесію

20.01.2014 16:04 Влада
Харківський міський голова засуджує події у Києві і вважає за потрібне скликати засідання Асоціації міст України, аби дати оцінку цим подіям, а також провести позачергову сесію міськради.

Відповідна заява Харківського міського голови Геннадія Кернеса розміщена на сайті міськради. Наводимо її текст.

"Події, що відбуваються сьогодні в Києві, - це черговий прояв безкарності, байдужості і цинічного обману з боку лідерів опозиції - Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка, які приховують свою неспроможність за радикальними діями натовпу. Зібравши кілька тисяч агресивно налаштованих людей, вони, не думаючи про наслідки, ведуть справжні бойові дії проти законно обраної влади, проти більшості населення України.

Наслідком того, що в день одного з головних християнських свят, Хрещення Господня, відбулося в Києві, вже стали десятки поранених, пошкодження майна правоохоронців та громади, порушення громадського порядку не тільки в столиці, але і в регіонах.

Я як Харківський міський голова засуджую всі дії, спрямовані на підрив суверенітету й цілісності країни, на дестабілізацію життя територіальних громад. Я засуджую всіх бойовиків, у яких є тільки бажання «геройствувати», не відповідаючи за свої вчинки.

Як міський голова і віце-президент Асоціації міст України, я закликаю якнайшвидше скликати Асоціацію в Харкові, щоб всі лідери територіальних громад дали оцінку діям опозиції, яка прагне до влади ціною звинувачень, брехні, а тепер і крові.

22 січня Харкові пройде позачергова сесія міської ради, на якій ми будемо вимагати припинити насильство щодо органів правопорядку, зупинити захоплення будівель та псування майна, ми вимагатимемо припинити лякати країну.

Я заявляю про нашу готовність до будь-якого розвитку подій, у тому числі до мобілізації прихильників законної влади для підтримки Президента України В.Ф.Януковича. Ми готові виступити єдиною командою на захист прав та інтересів людей.

Переконаний, що всі політичні, економічні питання повинні вирішуватися тільки в правовому полі і шляхом переговорів, у стінах парламенту, в рамках чинного законодавства і загальноприйнятих моральних норм, на підтвердження нашого прагнення до європейських стандартів життя і демократії.

Закликаю міських, селищних і сільських голів підтвердити свою позицію і наміри щодо подій в країні", ідеться у заяві.

Автор: Администратор сайта