Греція допустила дефолт. Країні загрожує виліт з єврозони

01.07.2015 07:43 Влада
Фото: www.tpg.ua Фото: www.tpg.ua
Греція стала першою країною з розвиненою економікою, яка допустила дефолт.

Міжнародний валютний фонд офіційно підтвердив, що Греція не виплатила вчасно 1,6 млрд євро, що еквівалентно дефолту. Про те, що платіж не надійшов у призначений термін, повідомили у прес-службі МВФ.

Представник фонду Джеррі Райс підтвердив, що МВФ не отримав від Греції гроші, і повідомив, що виконавча рада МВФ була проінформована про прострочення. Тепер Греція зможе отримати фінансову допомогу від МВФ тільки після того, як заборгованість буде погашена.

Неплатіж Греції за кредитом МВФ і фактичний дефолт спричинить дефолт по зобов'язаннях Греції перед Європейським фондом фінансової стабільності на суму 131 млрд євро.

Крім того, дефолт може означати, що Греції доведеться покинути єврозону.

Нагадаємо, в суботу, 27 червня, міністри фінансів єврозони відмовилися продовжувати програму фінансової допомоги Афінам після того, як влада країни оголосила про рішення провести референдум з питань держборгу. Жителям країни запропонували вирішити, чи варто їм погоджуватися на заходи жорсткої економії, яких від Афін вимагають кредитори.

У зв'язку з дефолтом, який тепер практично неминучий, до 6 липня в Греції будуть закриті банки. Сума готівки, яку можна зняти через банкомат, обмежена сумою 60 євро на добу.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта