Громади України не хочуть залежати від центральної влади

22.10.2012 09:59 Влада
http://mvs.gov.ua/ http://mvs.gov.ua/
Укріплення інституту місцевого самоврядування, децентралізація влади та передання повноважень в регіони.

Такі пропозиції вніс президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов до Концепції модернізації організаційно-правового забезпечення місцевої демократії в Україні.

Обговорення Концепції відбулося 18 жовтня у Києві відбулося під час засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань адміністративно-територіального устрою і місцевого самоврядування.
На думку Сергія Чернова, запропоновані Концепцією заходи, мають відбуватися разом із проведенням масштабного удосконалення адміністративно-територіального устрою.
– Важливою умовою успішного регіонального розвитку територій є консолідація місцевих ресурсів і громадськості в особі науковців, підприємців, громадських активістів, та, зрозуміло, органів місцевого самоврядування, – підкреслив Сергій Чернов. – Але така консолідація має відбуватися: по-перше, через участь названих осіб в місцевому самоврядуванні, в якості депутатів місцевих рад. По-друге, через їх співпрацю з органами місцевого самоврядування.
Він зазначив, що сьогодні необхідно забезпечити сталий ефективний розвиток місцевої демократії у всіх її формах, таким чином, щоб всі її інституції із максимальною користю працювали на розвиток громад і територій.

Автор: Администратор сайта