Кабмін Арсенія Яценюка склав повноваження. Основні підсумки діяльності

26.11.2014 12:18 Влада
www.segodnya.ua www.segodnya.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про складання повноважень Кабінету Міністрів перед новообраною Верховною Радою. Про це він заявив на засіданні Уряду в середу.

"Завтра очікується перше засідання нового складу українського парламенту. Тому сьогодні проходить останнє засідання чинного українського уряду, який має відповідні конституційні повноваження", - заявив Яценюк.

Також прем'єр заявив, що Україна отримала в 2014 р. від міжнародних організацій 8,6 млрд дол. кредитів, при цьому заплативши за боргами 9,1 млрд дол. 

"В цілому ми зараз отримали 8,6 млрд доларів США, з них ми заплатили за відсотками минулих боргів, які не ми робили, - 9,1 млрд доларів. Окремо хочу зазначити, що ще 1,67 млрд доларів ми заплатили за боргами НАК "Нафтогаз" - це євробонди, які ми погасили місяць тому за відсотками минулих боргів", - розповів Яценюк.

Також Арсеній Яценюк очікує падіння ВВП України в 2014 р на рівні 7 %. 

"Чи прогнозували, що падіння економіки буде до - 10 %. Сьогодні можемо сказати, що в принципі ці прогнози кращі. Ми очікуємо -7, а не -10 %", - зазначив Яценюк.

Він також зазначив, що його Кабміну вдалося в поточному році зібрати на 5 % більше доходів державного бюджету, ніж у 2013 р.

"Нам вдалося в поточному році зібрати на 5 % більше доходів державного бюджету, ніж в 2013 році", - заявив Яценюк.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта