Кернес, Олешко, депутати та мітингувальники почали переговори. На вулиці мітинги (ФОТО)

07.04.2014 08:25 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
У приміщенні ХОДА почалися переговори між владою та ініціативною групою мітингувальників.

Раніше близько 11.00 до ХОДА прибув Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Мер запропонував проросійським активістам, які захопили ХОДА, сформувати ініціативну групу з "авторитетних представників" і провести у малому залі переговори. З боку влади в процесі мають намір брати участь сам Кернес, а також представники МВС та прокуратури.

Решті мер запропонував звільнити будівлю обладміністрації. Активісти прийняли пропозицію і поступово залишають приміщення.

Тим часом губернатор Харківської області Ігор Балута заявив, що знаходження десятків активістів в облдержадміністрації не заважає йому перебувати на робочому місці.
За його словами, проблем з попаданням на робоче місце у нього немає.

"Потрапити в будівлю не могли тільки ті співробітники ХОДА та облради, які не взяли із собою посвідчення", - зазначив Балута.

Близько 11.20 переговори почалися. Від влади присутні Геннадій Кернес, заступник голови облради Олена Олешко, заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, депутати облради Микола Тітов, Микола Чехунов і Володимир Святаш, очікують прокурора області Василя Синчука. Крім того, на переговори прибули начальник Академії внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України Степан Полторак, керівник обкому Компартії Алла Александровська і голова координаційної ради громадських організацій Харківщини Ігор Массалов.


З боку загарбників ХОДА - близько 20 активістів, представники організацій "Захисники Харкова", "Боротьба " та Український східний блок.

Автор: Администратор сайта