Кого обрала Харківщина. Нова інформація ЦВК

28.10.2015 13:30 Влада
Фото: 24tv.ua Фото: 24tv.ua
ЦВК опублікувала прізвища перших депутатів сільських та селищних рад, обраних на Харківщині.

Станом на 14:00 28 жовтня це 318 з 4892 депутатів сільських рад та 14 з 1312 депутатів селищних рад. Переважно мова йде про Куп'янський район. Зокрема, вже відомі повні склади Глушківської, Грушівської, Гусинської, Кислівської, Кругляківської, Курилівської, Лісностінківської, Моначинівської, Нечволодівської, Петрівської, Петропавлівської, Піщанської, Пристінської, Просянської, Сеньківської і Смородьківської сільрад. Не вистачає по одному депутату у Кіндрашівській та Ягідненській сільраді. У Кіндрашівці на п'ятому виборчому окрузі призначене повторне голосування, а в Ягідному на сьомому виборчому окрузі вибори не відбулися.

Якщо казати про кількість мандатів, які політичні партії отримали у Куп'янському районі, то наразі найбільше депутатських місць у сільрадах має партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 114 з 236. На другому місці самовисуванці - 110 мандатів. Десять депутатів пройшли від "Батьківщини" і два від "Нової держави". Голови сільрад відомі у п'ятнадцяти сільрадах. З них 12 представляють пропрезидентську партію, два є самовисуванцями і один представником "Батьківщини".

Повністю вже укомплектовані три сільради у Вовчанському районі. Це Гонтарівська, Охрімівська і Різниківська сільради. Наразі розстановка сил там наступна: 20 мандатів взяли самовисуванці, 15 "Солідарність" і один "Сила людей". А от голову сільради має лише Гонтарівська сільрада. Ним став самовисуванець Юрій Шаповалов.

По одній сільраді вже отримали місцеву владу у Дергачівському, Зміївському і Красноградському районах. У Черкасько-Лозівській сільраді Дергачівського району з 22 мандатів десять отримали самовисуванці, дев'ять - "Наш край" і по одному "Сила людей", Партія Пенсіонерів України і "Батьківщина". Великогомільшанська сільрада Зміївського району тепер складається з 11 самовисуванців і одного депутата від "Батьківщини". До Кирилівської сільради Красноградського району всі 12 депутатів увійшли як самовисуванці. Прізвища голів всіх трьох сільрад наразі ще не відомі.

Що стосується нового керівництва у селищних радах, то місцеву владу отримала лише Коломацька селищна рада. З 14 мандатів сім взяла "Батьківщина", чотири самовисуванці і три - "Солідарність". Головою селищної ради люди обрали самовисуванця Володимира Бабця.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта