Конгрес Ради Європи визнав військову агресію РФ проти України

16.10.2014 11:58 Влада
www.05366.com.ua www.05366.com.ua

Конгрес місцевої та регіональниї влади, який є одним з органів Ради Європи, прийняв резолюцію з проблеми сепаратизму в Україні та сусідніх країнах.

Документ був прийнятий переважною більшістю голосів. За нього проголосував 71 делегат, проти - 22. Проти виступили лише представники Росії, Вірменії та частина проросійських делегатів від кількох інших країн

У проекті Декларації Конгрес висловлює «свою серйозну стурбованість щодо ситуації в Україні та інших країнах цього регіону» і пропонується засудити збройне втручання Росії на сході України всі форми тиску з боку Росії на її сусідів.

Конгрес закликає Україну продовжувати реформи щодо поглиблення місцевої і регіональної демократії та децентралізації, обіцяючи продовжувати свої зусилля щодо супроводу реформ.

«Озброєний сепаратизм, підтримуваний найманцями і втручанням збройних сил, є протиставленням всього того, за що виступає Конгрес, і це призвело до гуманітарної кризи, яку національні органи влади та міжнародна спільнота мають врегулювати спільно», - йдеться в проекті Декларації.

У документі також наголошується, що домовленість про припинення вогню, досягнута в Мінську, має реалізовуватися ефективно та в повній мірі, а потім має відбутись політичний діалог, який дозволить Україні відновити свою територіальну цілісність.

Декларація була прийнята з поправками.

Зокрема, президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який перебуває у складі українській делегації, вніс доповнення, що «Принципи міжнародного права, такі як територіальна цілісність, суверенітет і непорушність міжнародно-визнаних кордонів держав є імперативними для мирного вирішення конфліктів у державах-членах, які зіткнулися з сепаратистськими рухами».

Автор: Администратор сайта