Люстратори хочуть люструвати один одного. Голова облради про закон «Про очищення влади»

22.10.2014 06:46 Влада
zik.ua zik.ua

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов прокоментував хід виконання закону «Про очищення влади».

«Я підписав розпорядження «Про організаційні заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про очищення влади» у виконавчому апараті обласної ради» та доручив начальнику відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради організувати таку роботу й доповісти про виконання», - сказав Сергій Чернов.

Читайте також: ГОЛОВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛРАДИ ПІДПИСАВ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРО ЛЮСТРАЦІЮ
                        ХАРКІВСЬКА МІСЬКРАДА ПОЧИНАЄ ЛЮСТРАЦІЮ. РОЗПОРЯДЖЕННЯ КЕРНЕСА
                        ЗАКОН ПРО ЛЮСТРАЦІЮ ОПРИЛЮДНЕНО. ВСІ ПОДРОБИЦІ

Голова обласної ради вважає, що будь-яка країна, будь-яке суспільство потребують оновлення. Але ухвалений люстраціний закон не відповідає міжнародному законодавству. Він є законом вибіркового застосування, тому не може бути розповсюджений на усіх, відтак, він несправедливий.

«Після виборів до Верховної Ради новообрані депутати мають отримати оцінку цього Закону у Венеційській комісії на предмет відповідності нормам міжнародного права. Якщо країна підписала Угоду про Асоціацію з ЄС, то необхідно стежити за дотриманням вимог і міжнародного права.

Занепокоєння також викликає і те, хто ж саме буде проводити роботу з очищення влади. Наприклад, на Харківщині діє близько 200 громадських організацій. 30 виявили бажання сформувати так звані люстраційні комітети. Наразі є приклади, коли один люстраційний комітет вважає за необхідне пролюструвати інший. Ситуація доволі абсурдна.

У держави повинні бути чіткі, прозорі механізми і об’єктивний підхід до виконання Закону», - переконаний Сергій Чернов.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта