На захист міністра Захарченка виступив голова комітету. Коментар

24.05.2013 11:41 Влада
http://podrobnosti.ua/ http://podrobnosti.ua/
Днями багато засобів масової інформації поширили звістку про те, що нібито Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко 18 травня спостерігав за подіями, які сталися на Софійській площі у Києві.

Як заявив голова комітету сприяння правоохоронним органам України Олександр Шпак, ця інформація не відповідає дійсності.

Він прокоментував ситуацію навколо якості роботи журналістів:

– Мені, як споживачу інформації, хотілося би скласти об’єктивну картину тих подій, що відбуваються в державі. Адже наразі в Україні склалася досить напружена ситуація між журналістами та органами влади у зв’язку з подіями, які мали місце 18 травня. Зробити це можна виключно читаючи новини у ЗМІ. Проте, зарано робити висновки, не дочекавшись рішень та коментарів від відповідних органів, які проводять перевірки за всіма вказаними фактами.

У зв’язку з цим дуже хотілося би розраховувати на професіоналізм, порядність та об’єктивність представників мас-медіа. Проте, на превеликий жаль, це не завжди можливо зробити. Досить часто трапляються випадки, коли інформація може бути подана перекрученою або не перевіреною.

Хотілося б розраховувати на те, що в подальшому всі журналісти будуть ставитися до інформації з більшою відповідальністю, перевіряти її, а не розповсюджувати недостовірні факти в погоні за ексклюзивом або сенсацією, – зазначив експерт.

Нагадаємо, днями у ЗМІ з'явилался інформація, ніби Міністр МВС України Віталій Захарченко міг особисто спостерігати за тим, що відбувалось 18 травня на Михайлівській площі у Києві з даху готелю "Інтерконтиненталь", пише iPress.ua.



фото hvylya.org

Фотокореспондентам вдалось зафіксувати, як 18 травня троє осіб спостерігали за мітингом у Києві з даху готелю "Інтерконтиненталь", звідки відкривається хороший вид на Михайлівську площу. Серед них була людина за рисами обличчя схожа на чинного міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта