Нацбанк України - один з найкращих в Європі - результати дослідження

04.09.2012 09:45 Влада
Центробанки різних держав ранжували за шестибальною шкалою, де краща оцінка це "А", найгірша - "F". Україні було надано статус "В".
Робота керівництва Національного банку України визнана однією з найбільш успішних в Європі. Про це свідчать дані рейтингу Центробанків 50-ти найбільших держав світу, який підготувало економічне видання Global Finаnce Magazine, повідомляє портал "Дело".

За словами головного редактора видання Джозефа Джаррапуто, особливу увагу в своїх оцінках видання приділяло таким факторам, як здатність керівництва Центробанку протистояти політичному втручанню в свою роботу, а також зусилля, спрямовані на більшу відкритість національної економіки для зовнішніх інвестицій.

Global Finаnce Magazine ранжирував центробанки різних держав за шестибальною шкалою, де краща оцінка це "А", найгірша - "F". Україні було надано статус "В".
 
Найвищі позиції рейтингу отримали регуляторні фінансові органи Австралії, Канади, Ізраїлю, Малайзії і Філіппін. Нарівні з НБУ були оцінені центробанки Швеції, Чехії і навіть Федеральна резервна система США.
 
На європейському континенті вище української позиції в рейтингу виявився тільки центробанк РФ, який отримав оцінку "В +". Цікаво, що Європейський Центробанк під керівництвом Маріо Драгі заробив лише оцінку "В-".

Серед причин експерти називають падаючий євро, високу інфляцію та необхідність підпорядковувати економічні міркування політичним. Крім того, оцінку "В-" заслужили Польща і Великобританія. Найбільш низький бал в Європі у Центрабанков Білорусі та Угорщини.
Джерело: Дело
Автор: Администратор сайта