Національний план відродження Донбасу закликають затвердити уряд

02.09.2014 09:27 Влада

У Партії розвитку України запропонували свій план деескалації військового конфлікту і подальшого розвитку держави в концепції політики економічної єдності.

Свою стратегію реформ і пропозицій по врегулюванню кризи Партія розвитку виклала в Маніфесті, який охоплює всі сфери державної діяльності. У Маніфесті зазначено, що вже впродовж півроку в Україні гинуть тисячі людей, українці страждають від злиднів в умовах різкого знецінення гривні, економічної кризи, знищення інфраструктури населених пунктів.

Читайте також: ПРИЙНЯТИ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЛАН ПРИМИРЕННЯ ПРОПОНУЮТЬ ВЛАДІ ПОЛІТИКИ
                       ДІТИ У ШКОЛАХ ГОЛОДУВАТИМУТЬ? МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ НЕ ВИТЯГНУТЬ ЯКІСНЕ ХАРЧУВАННЯ
                      ЕКОНОМІЧНА СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ. НА ЩО ЧЕКАТИ УЖЕ ХАРКІВ'ЯНАМ ВОСЕНИ

«Ми здатні вийти за горизонт війни та облаштувати мирне життя на своїй землі. Народ України вимагає реального плану мирного розвитку держави і відповідальної політичної сили для його реалізації», - йдеться в Маніфесті.

У Партії розвитку України сформували ряд першочергових вимог і пропозицій, спрямованих на припинення вогню. Так, на думку експертів, в першу чергу необхідно створити справжні гуманітарні коридори для доставки продовольства і медикаментів в зону АТО, затвердити Національний план відродження Донбасу, забезпечити повноцінний соціальний захист військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, залучених до проведення АТО, членів сімей загиблих і поранених. За припинення бойових дій потрібно негайно провести масову демобілізацію.

Паралельно з цими діями в Партії розвитку вимагають активізувати переговори з Росією за посередництва країн ЄС і США: їх метою має стати створення стабільних умов для припинення кровопролиття на сході України. Влада також повинна забезпечити реалізацію конституційного права на участь у виборах для біженців, вимушених переселенців і громадян України, які проживають в Криму.

У Партії розвитку підкреслюють, що політика економічного єдності - це запорука сталого розвитку держави та забезпечення добробуту всіх громадян. У державі повинна бути прийнята республіканська Конституція, яка захищає права і свободи кожного громадянина і що грунтується на принципах самоврядування та парламентаризму. В рамках кроків до цієї мети Партія розвитку пропонує розробити Національний план примирення, оголосити амністію для громадян, які не вчиняли тяжких злочинів, і провести Форум національної єдності - площадку для діалогу представників місцевих рад з усіх регіонів України.

Партія розвитку України наполягає на негайному старті процесу децентралізації влади і пропонує передбачити в Кримінальному кодексі України відповідальність за розпалювання міжрегіональної ворожнечі. Державної української мови необхідно забезпечити всебічний розвиток: зокрема, надати громадам можливість визначати статус російської та інших мов національних меншин як регіональних мов у місцях компактного проживання. Регіональні мови повинні бути законодавчо гарантовані для вільного використання в сферах судочинства, культури, освіти, надання адміністративних послуг.

Як підкреслюють в Партії розвитку, країна гостро потребує реальних реформах в економічній, дозвільної та податковій сферах. Так, на думку аналітиків партії, 1,5% «військовий податок» слід замінити податком «на розкіш», також треба ввести мораторій на збільшення податкового навантаження на бізнес і на перевірки підприємств до 1 березня 2015 року.

«Необхідно провести індексацію зарплат і пенсій відповідно до рівня інфляції, стабілізувати ситуацію на валютному ринку за рахунок відмови від плаваючого курсу гривні, затвердити Державну програму підтримки національних виробників та передбачити в держбюджеті кошти на її реалізацію. Ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС можна буде тільки за умови гарантування збереження робочих місць на вітчизняних підприємствах », - зазначають в Маніфесті. Партія розвитку також наполягає на припиненні механічного скорочення працівників бюджетної сфери та негайному затвердженні Державної антикризової програми створення нових робочих місць.

«Сьогодні ми всі спільно повинні знайти шлях до миру заради України, заради наших дітей. Ми зобов'язані знову навчитися слухати один одного, дискутувати, знаходити компроміс. Необхідно відкинути насильство, примус і приниження тих, хто має іншу думку. Ми переконані, що життя людини, мир, єдність і розвиток - це вищі цінності », - підкреслюють в Партії розвитку України.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта