Не знищувати СЕС просять харківські депутати

15.11.2012 12:48 Влада
http://glavcom.ua http://glavcom.ua
Депутати Харківської обласної ради направили звернення до Верховної ради і Кабінету міністрів з проханням призупинити дію наказу МОЗ України про ліквідацію СЕС.

Обласна рада занепокоєна процесом ліквідації установ Державної санітарно-епідеміологічної служби і масового вивільнення фахівців. Крім того, фактично СЕС не має правопреємця, зазначив заступник голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоровя, материнства і дитинства Володимир Святаш.

- Нема тієї організації, яка би взяла на себе функції і повноваження СЕС. На сьогодні Головне управління санепідемслужби складається з трьох чоловік: керівник і два цього заступники. 143 державні службовці, які повинні працювати в апараті цього головного управління, поки не введені у склад, бо вони проходять конкурс. Цей конкурс буде проходити до 20 листопада, після чого буде працювати конкурсна комісія. Тільки в кінці цього року це управління почне працювати, - наголошує Володимир Святаш.

Також він зазначив, що у санепідемслужбі питаннями епідемічного санітарного благополуччя регіону займаються 1455 лікарів і середніх медичних працівників. Після реформи залишиться тільки 20% співробітників, які не зможуть здійснювати державний санітарний нагляд.

- Ми підтримуємо всі реформи і дерегуляцію, яку сьогодні держава проводить: і про спрощення процедур на місцевому рівні, і скорочення кількості чиновників, - пояснив голова обласної ради Сергій Чернов. - З іншого боку у цій службі велика армія людей, які щоденно виходять на роботу, щоб забезпечити безпеку дітей, нас усіх, питною водою, їжею у харчоблоках, школах, дитсадках. Коли щось ліквідуєш, треба щось створювати натомість, щоб ця організація продовжила ці повноваження і система не давала збоїв.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта