Недільний мітинг на площі Свободи. Чого вимагали протестувальники (ФОТО, ВІДЕО)

22.04.2014 07:22 Влада
На пл. Свободи в Харкові 21 квітня відбувся мітинг.

У ньому взяли участь від 300 до 500 осіб, в руках вони тримали прапори Росії, СРСР, чорно-біло-жовтий прапор, а також прапори руху "Юго-Восток" і червоні стяги. На пам'ятнику Леніну, біля якого проходив мітинг, вивішені плакати: "Громадський рух "Юго-Восток","Харків вимагає референдуму", а також "Свободу політв'язням".

Площу Свободи посилено охороняла міліція. Станції метро "Держпром" та "Університет" зранку були закриті.

Близько 15.00 на площі Свободи обрали "народного губернатора". Спочатку пропозицію про обрання народного лідера прозвучала в ході мітингу, але її відкинули: ведучий заявив, що ця ідея і кандидатури не обговорювалися організаторами опору, тому краще перенести вибори на інший день. Мітинг оголосили закритим, люди розбилися на групи.

Одна з груп у кількості близько 150 осіб підняттям рук проголосувала за обрання народним губернатором Володимира Варшавського. 

Підприємець Володимир Варшавський називає себе представником громадської організації «Слобожанщина» , на сайті «Полеміка» він веде блог. У своїх записах на цьому ресурсі Варшавський різко висловлюється про владу - як центральну, так і місцеву.

Автор: Администратор сайта