Нові закони підтримала громадськість Харківщини

24.01.2014 09:23 Влада
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Представники громадських організацій області закликають громадян до толерантності, а Верховну Раду - взяти відповідальність за національну безпеку.

Услід за Харківською обласною та міською радами обговорити політичну ситуацію в країні 23 січня зібралися члени громадської ради при Харківській облдержадміністрації. У ході засідання вони висловлювали свої думки з приводу неконтрольованих масових протестів у Києві. Урешті члени ради ухвалили проект заяви «Про політичну ситуацію в країні і події, що відбуваються в м. Києві з 19 січня 2014 року», який буде доопрацьований з урахуванням пропозицій членів ради.

Так, у тексті заяви, який зачитав політолог Валерій Рубан, йдеться про те, що прийняття Верховною Радою України антиекстремістських законів — це необхідна міра, адже вони направлені на захист громадян країни. Члени громадської ради закликають народ України дотримуватися законодавства, бути толерантними до різних політичних поглядів та поважати своїх співвітчизників.

- Життя ще раз підтвердило, що екстремісти не визнавали і не визнають конституційне право кожного громадянина на волевиявлення, що вони знаходяться поза правовим полем демократичної держави і готові використовувати методи насильства і провокації, поставити країну під загрозу громадянської війни та розпаду держави, - зачитав Валерій Рубан.

Він додав, що члени ради закликають Верховну Раду України взяти на себе відповідальність за національну безпеку країни і у короткий термін знайти демократичні способи виходу із критичної ситуації.

Під час засідання члени громадської ради також висловили своє співчуття тим, хто постраждав під час масових заворушень у Києві та родичам загиблих, не в залежності від того, протестувальники це чи працівники спецпідрозділ “Беркут”.

Леонід Пісня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта