Переговори ЄС — Україна — Росія — США у Женеві під загрозою зриву. Коментар Добкіна

16.04.2014 13:56 Влада
http://focus.ua/ http://focus.ua/
За день до чотиристоронніх переговорів стосовно ситуації на південному сході України Росія може відмовитися від зустрічі.

Як сьогодні на прес-конференції розповів екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін, досі не відомо чи відбудеться 17 квітня у Женеві зустріч Україна-ЄС-США-Росія, на якій мають обговорювати питання деескалації ситуації в Україні. Російська Федерація заявила, що не буде брати участі у переговорах у разі застосування українською владою зброї проти мирних жителів.

Читайте також: РЕЙТИНГИ КАНДИДАТІВ У ПРЕЗИДЕНТИ. РЕЗУЛЬТАТИ ОПИТУВАННЯ ХАРКІВ'ЯН
                      ДОБКІН ПРОКОМЕНТУВАВ ПОДІЇ У ХОДА
                       ДОБКІН ПОДАВ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ КАНДИДАТОМ У ПРЕЗИДЕНТИ УКРАЇНИ

Під питанням залишається і участь у переговорах Михайла Добкіна, якого запрошували як представника південного сходу України. За його словами, на це має дати добро українська сторона, однак від представників влади неодноразово звучали заяви про те, що вони контролюють ситуацію і їм не потрібні посередники.

- Декілька разів пан Парубій (від ред. - секретар Ради національної безпеки і оборони України) заявляв, що я не буду брати участі у переговорах, а влада представляє всю Україну і ладна захистити всіх мешканців південного сходу, - сказав Михайло Добкін.
У той же час політик заявив, що має, з чим їхати на переговори. Зокрема, вихід із кризи вбачає у децентралізації влади. Для цього пропонує запровадити механізм виборів керівників регіонів на місцях прямих голосуванням; кадрову самостійність; бюджетну автономію та самостійність гуманітарної політики на місцях, коли кожна область зможе обирати та вшановувати своїх національних героїв, але при цьому, приїжджаючи до сусідів, не критикувати чужих ідолів.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта