Петро Порошенко розповів про воєнний стан, санкції проти Росії та продаж Roshen

29.12.2014 14:16 Влада
Президент України Петро Порошенко провів двогодинну прес-конференцію та відповів на понад 20 гострих запитань.

Зокрема Президент проанонсував на 15 січня зустріч у "нормандському форматі". 

"Мій дипломатичний рік розпочнеться 15 січня в Астані, де буде проведено, вже досягнута домовленість про проведення зустрічі в "нормандському форматі ", - заявив Порошенко.

Зараз, за його словами, дано доручення МЗС України з підготовки порядку денного на цей саміт.

Також Петро Порошенко оголосив про підписання закону про позаблоковий статус України, що передбачає посилення співпраці з НАТО. 

"Я планую зараз, під час прес-конференції, підписати закон щодо відмови України від позаблокового статусу", - заявив Порошенко.

В ході прес-конференції Петро Порошенко заявив, що Україна негайно введе воєнний стан, якщо ситуація на Донбасі і у відносинах з Росією вийде з мирного русла. 

"Два останні засідання РНБО були присвячені питанням переведення економіки на військові рейки, уточнювалися функції місцевої влади та обговорювався чіткий план, що будемо робити, якщо відбудеться вихід з мирного процесу і почнеться повернення до військової агресії. Я можу вас запевнити, що в цьому випадку військовий режим буде введений негайно", - заявив Порошенко.

При цьому він підкреслив, що "військового вирішення питання на Донбасі не існує".

Президент проанонсував подальші введення Україною санкцій проти Росії. 

"Росія на сьогодні перебуває під українськими санкціями. Поставка в Росію товарів військового та подвійного призначення заборонена рішенням РНБО. За всіма позиціями, які є в європейських санкціях, буде найближчим часом також рішення", - сказав Порошенко.

Наостанок Петро Порошенко заявив, що не продасть 5 канал. 

"П'ятий канал не продам і не обіцяю", - сказав він.

Що ж стосується продажу компанії Roshen, Порошенко зазначив, що від нього це не залежить.

"Мені доповіли, що були 4 покупці. Переговори затягуються. Якщо це не буде зроблено найближчим часом, я буду змушений продати з розстрочкою Рошенмедеджемент", - сказав Порошенко.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта