Пікет на підтримку ФК "Металіст" та Геннадія Кернеса заборонили у Харкові

15.05.2015 13:10 Влада
www.novostimira.com.ua www.novostimira.com.ua
Міська влада Харкова учергове заборонила проведення пікетів на площі Свободи. Рішення про це сьогодні ухвалив виконком міськради.

Захід планувався в понеділок, 18 травня.

Як повідомили на засіданні, заявник повідомив про проведення акції з 12:00 до 14:00 з орієнтовною кількістю учасників до 2 тис. чоловік з метою підтримки ФК «Металіст» та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Учасники пікету повідомили про намір використовувати плакати, транспаранти, відеотехніку.

Заявник, який підписав повідомлення, на сьогоднішнє засідання погоджувальної комісії не прибув.

Як повідомив заступник начальника відділу громадської безпеки міського управління міліції Артем Попков, раніше в телефонній бесіді заявник також не зміг пояснити, які вимоги висуватимуться під час пікету, які прапори і транспаранти будуть використовуватися.

Представник управління СБУ в Харківській області також виступив проти проведення пікету.

Таким чином, в інтересах безпеки громадян міська влада подасть до суду адміністративний позов про заборону проведення акції.

Нагадаємо, міська влада на травневі свята подавала позови до адмінсуду про заборону масових заходів різних політичних сил та громадських організацій. Проте 1 травня активісти "Трудової Харківщини" вийшли на пікет, де мали сутички із проукраїнськи налаштованими активістами. Не вдалося уникнути сутичок і 9 травня, коли міліція рознімала проукраїнські налаштованих громадян та людей із георгіївськими стрічками.

Автор: Администратор сайта