Знос пам'ятника Леніну: кияни вимагають припинити вандалізм у столиці

09.12.2013 11:18 Влада
Кияни вирішили об'єднатися у соцмережах для захисту столиці від вандалів. Так люди відреагували на новину про знос пам'ятника Леніну.

"Ми спостерігаємо, що наше місто окупують люди, яким тут нічого не дорого - вони вандали. Їм не зрозуміти, чому навіть пам'ятник Леніну для нас цінність". Подібні коментарі останніх подій на Майдані Незалежності заполонили соціальні мережі. Кияни почали об'єднуватися в групи захисту столиці від заїжджих політичних гастролерів, які знищують їх рідне місто, повідомляє РБК-Україна.

За останню добу учасниками соціальної групи в Facebook "Врятувати Київ" стали 53 людини. Люди жорстко критикують вандалів, які знищують історичні пам'ятки столиці, розбирають тротуарну плитку, засипають Майдан і двори будинків сміттям.

"У кожному місті, сьогодні, необхідно вводити реєстрацію всіх осіб, які переміщаються по країні, регулювати їх переміщення і доцільність. Кожен день бачу цих виродків, біля бадег, п'яних, брудних, смердючих", - обурюється Ігор Лобода.

Учасники групи обговорюють план дій по боротьбі з вандалізмом і недопущення повторення ситуації в майбутньому. Голова Незалежної профспілки працівників галузі земельних відносин України Дмитро Філіпчук закликав терміново створити ініціативну групу, яка розпочне збір підписів під зверненням киян до керівництва міста і країни з вимогою припинити прояви вандалізму в центрі столиці.

"Збір підписів - біля кожної станції метро в Києві -  з вимогою про недопущення подібного вандалізму в майбутньому. Якщо це зробити зараз і швидко, то це може спрацювати", - пише Філіпчук.

Нагадаємо, 8 грудня активісти партії "Свобода" звалили пам'ятник Володимиру Леніну, який знаходився на бульварі Шевченка в Києві. Губернатор Харківщини Михайло Добкін оголосив збір грошей на відновлення пам'ятника.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта