Проти політизації питання видобутку газу виступила Харківська облрада - заява

22.01.2013 09:29 Влада
http://pda.korrespondent.net http://pda.korrespondent.net
Прес-служба Харківської облради виступила із заявою, у якій закликає не політизувати питання видобутку газу на Харківщині, а дослухатися до думки спеціалістів.

Заяву розміщено на офіційному сайті облради. Наводимо текст повністю.

17 січня 2012 року Харківська обласна рада на позачерговій сесії погодила проект Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна, компанією «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (ІV) Б.В.» та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НАДРА ЮЗІВСЬКА».

Економічна доцільність реалізації цього проекту для регіону й держави не може викликати жодних питань, особливо в умовах гострої проблеми енергетичної залежності держави. До того ж, перед інвестором поставлені жорсткі умови дотримання екологічної безпеки на територіях, де планується видобуток газу.

Докладна інформація про мінімальні екологічні ризики проекту, надана під час пленарного засідання Міністром екології та природних ресурсів України, заступником голови громадської ради при Мінекології, мала б заспокоїти всіх, хто мав сумніви з цього питання. Але політична складова й тут переважила всі аргументи фахівців, в тому числі екологів, щодо економічної вигоди для регіону та енергетичної безпеки держави.

Коли певні присутні на пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради не спромоглися саботувати розгляд відповідного проекту депутатським корпусом, який, до речі, схвалив проект рішення, з’явилися заяви деяких політиків про наміри оскаржити рішення обласної ради в суді та вдатися до невизначених «акцій прямої дії».

Нездатність цих політичних сил займатися конструктивною роботою підтверджується безладом, що діється під час заходів, організаторами яких вони є, а також потішними акціями і нахабними витівками у Верховній Раді України, до яких вдаються ті, хто мав би працювати заради людей, завдяки яким вони отримали високий статус народних обранців.

Чи щирим є опікування представників деяких парламентських партій екологічною безпекою краю, залишається питанням. Проте політичне підґрунтя заяв і намагань над усе, у будь-який спосіб привернути до себе увагу громадськості та засобів масової інформації, не викликає жодних сумнівів. Та вітчизняна громадськість, на превеликий жаль цих політиків, вже звикла з пересторогою ставитися до політичного галасу, сприймаючи подібні акції як докучливий фарс.

Харківська обласна рада ніколи не відсторонювалася від питань екології, навпаки - завжди займає жорстку позицію стосовно екологічної безпеки і відшкодування збитків від використання надр. А політичні спекуляції на питаннях екології, навряд чи, допоможуть зберегти навколишнє середовище і забезпечити соціально-економічний розвиток регіону.

Автор: Администратор сайта