Рада визнала агресію РФ і закликала міжнародні співтовариства надати Україні зброю

21.04.2015 08:15 Влада
www.kasparov.ru www.kasparov.ru
Верховна Рада схвалила заяву про відсіч збройній агресії РФ та закликала міжнародні співтовариства надати Україні зброю в разі продовження російської агресії.

За відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів.

У заяві зазначається, що “збройна агресія РФ проти України розпочалася 20 лютого, коли всупереч міжнародно-правовим зобов’язанням були зафіксовані перші випадки порушення Збройними силами Росії державного кордону України в районі Керченської протоки”.

Також у заяві йдеться про те, що, попри укладені мінські домовленості, “РФ продовжує збройну агресію проти України”. У документі також зазначається, що результатом “збройної агресії РФ проти України стала нелегітимна воєнна окупація і подальша анексія території Криму та Севастополя, воєнна окупація значної частини Донецької та Луганської області, що супроводжується привласненням державного майна України та знищенням інфраструктури”.

Верховна Рада у цій заяві засуджує відмову Росії припинити акти агресії та закликає, зокрема від Росії, невідкладно звільнити заручників, терміново вивести усі військові формування з території України та виконувати Мінські домовленості.

У випадку відмови РФ від припинення агресії ВР закликає міжнародні співтовариства до посилення санкцій щодо Росії та прискорення надання Україні фінансової допомоги та постачання зброї.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта