Рада визнала ОУН та УПА борцями за незалежність України

09.04.2015 11:17 Влада
vkurse.ua vkurse.ua
Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 2538-1 "Про правовий статус та вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті".

За відповідне рішення проголосували 271 нардеп при 226 мінімально необхідних.

"Згідно з законом, всі особи, які брали участь у боротьбі у парамілітарній, політичній, структурах та організаціях визнаються борцями за волю та незалежність України", - заявив автор законопроекту народний депутат з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Шухевич.

Він зазначив, що закон охопить усіх, хто брав участь у визволенні України ще до Першої світової війни, Легіон Українських січових стрільців, Центральну раду та всі її органи, Армію ЗУР, Повстанську Загони Наддніпрянщині, Карпатську Січ, та Українську Повстанську Армію (УПА), а також політичні структури - Організацію Українських Націоналістів (ОУН) та ні.

За словами авторів законопроекту, цим законопроектом визнається факт агресії більшовицької Росії проти України.

Згідно з пояснювальною запискою, цей законопроект направлений на визначення статусу осіб, які брали участь у боротьбі за незалежність України у ХХ столітті.

Проект закону передбачає державне визнання боротьби за незалежність України у ХХ столітті та визначає правовий статус учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта