Регіональні опозиціонери слабкі через внутрішні чвари - політолог

10.10.2013 11:20 Влада
http://versii.if.ua/ http://versii.if.ua/
Політологи пояснили проблеми опозиціонерів у Харківській області.

Внутрішньо-партійні конфлікти серед представників опозиції у регіоні не дають їм можливості залучати електорат. За словами політолога Володимира Нікітіна, проблемою партії « Удар» є регіональні лідери, які шукають підтримку в центральному штабі і у лідера своєї партії.

- Йде конкуренція на регіональному рівні не за виборця, не за підтримку населення, а за ступінь впливу на вищого керівника партії, відповідно, - за ті блага , які він може виділити для керівників організації в Харківському регіоні. Це призводить до чвар, - сказав політолог Володимир Нікітін , коментуючи інформацію в різних інтернет-джерелах про госпіталізацію голови ХМО «УДАР» Андрія Адамовича в результаті бійки з заступником голови ХОО «УДАР » Андрієм Горобцем під час наради в обласному партійному штабі в серпні цього року.

За словами харківського політолога Валерія Рубана, молоді партії , такі як « Удар» , створюються під певну особистість і мають великі проблеми, тому що керівний склад місцевих партійних організацій достатньо випадковий. На Сході України , де партійна ситуація склалася давно і пройшла двадцятирічний шлях розвитку, суспільство політично структуроване.

- За бортом залишилися або невдахи, або авантюристи. Ось з таких людей і формувався керівний склад партії « Удар» та інших молодих партій, які виникають у розпал політичної виборчої кампанії. Природно, коли від них вимагається системна робота з партійного будівництва, вони до цього не готові. Плюс загострюється боротьба за фінансові ресурси . Все це призводить до тих конфліктів , які ми спостерігаємо, - заявив Валерій Рубан.

Автор: Менеджер сайта