Розбіжності у поглядах мають зробити Схід і Захід сильнішими - Добкін

12.12.2013 13:21 Влада
Губернатор Харківської області Михайло Добкін вважає, що усі конфлікти, які є у державі, слід вирішувати шляхом переговорів.

Михайло Добкін зазначив, що вважає своїм найголовнішим завданням на наступний рік участь у побудові сильного громадянського суспільства.

Він підкреслив, що не може уявити, в якій країні з сильним громадянським суспільством представники іноземних держав можуть абсолютно відкрито втручатися в суспільні процеси навіть з найкращими намірами.

- Відкрита форма такого публічного втручання – це образа України як держави, а люди це сприймають як належне. Ні про яку правову державу та економічний розвиток ми не можемо говорити без побудови сильного і активного громадянського суспільства, де громадські організації будуть брати участь у переговорному процесі з владою, контролюючи її і вимагаючи від неї якісної роботи, – заявив Михайло Добкін.

- У межах територіального устрою України знаходиться дві країни, в них живуть два народи, зі своїм світоглядом, мовою, з різною релігійною складовою, з різним ставленням до минулого і різним сприйняттям майбутнього. Але толерантність і пошук сильних можливостей від того, що ми різні, зробили б нас сильнішими. Як зробило це сильнішими Швейцарію, США, і, напевно, робить сильнішою Росію. Але у нас навпаки. Хто б не був Президентом в нашій країні, він ніколи не буде однаково сприйматися двома частинами України, - сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта